Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΠΥΣΥΠ - 16/9/2013

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...
Η σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας, υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, στις 11/09/2013 ήταν το αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχαμε το τελευταίο δίμηνο, αλλά και των συνεχών τηλεφωνικών πιεσεων, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υφυπουργού, με κυριότερο, αυτό της χορήγησης ταμείου ανεργίας στους συναδέλφους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Η σύσκεψη έγινε υπό κ. Κεγκέρογλου, την Γενικη Γραμματεα του υπουργειου εργασιας κ του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Στην διάρκειά της αποφασίστηκε, ο διοικητής του ΟΑΕΔ να καταθέσει μελέτη για το κόστος του ταμείου, μαζί με σχετική πρόταση, που θα επιδώσει στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για να την εγκρίνει η οχι.(η μελετη αυτη κ η προταση θα αφορα ολους τους εποχικα απασχολουμενους υπαλληλους)
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι και σήμερα ο Γ.Γ Πολιτικης προστασιας, ΔΕΝ έχει επικοινωνήσει με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου- όπως μας είχε υποσχεθεί σε προηγούμενη συνάντησή μας, προκειμένου να εξευρεθεί από κοινού λύση στο θέμα αυτό (ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ).
Επίσης, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη-απάντηση από πλευράς Γ.Γ πολιτικης προστασιας,σε όσα είχε δεσμευθεί απέναντί μας.

Υπενθυμίζουμε, ότι μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Γ.Γ Πολιτικης προστασιας, τους επιτελείς του αρχηγείου του Π.Σ και αρμοδιους του υπουργειου ΠΡΟ.ΠΟ. στις αρχές Ιουλίου, δεσμεύθηκε ότι σε 10 μέρες θα είχε συζητήσει και αποφασίσει με τον Υπουργό, τα θέματα που θα προωθούσαν άμεσα προς επίλυση και εκείνα των οποίων η προώθηση θα γινόταν αργότερα.
Σε συνάντησή μας περίπου 50 μέρες μετά, στις 22/08/2013, μας απάντησε ότι δυστυχώς δεν είχε δρομολογήσει τίποτα, εξ' αιτίας της κακής διάθεσης που είχε ο υπουργός, λόγω του θεματος που ειχε προκυψει για την συλληψης με τους Αλβανους δραπετες στη Δ.Ελλαδα.
Σημερα, 25 μέρες, μετά και την δευτερη συναντηση μας καμία εξέλιξη δεν υπήρχει...

Γι αυτόν τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ΠΡΟΠΟ και του Αρχηγείου του Π.Σ, προκειμένου να δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας..ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....ΔΙΚΑ ΣΑΣ..
Παρ' όλα αυτά..εμείς θα επιδιώξουμε και πάλι συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ θα του ξαναπρωτεινουμε να συντάξει και να υποβάλει πρόταση για την εξαίρεση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, από την εφαρμογή του νόμου που επιβάλλει διακοπή του ταμείου ανεργίας.
Παράλληλα θα του ζητήσουμε κ παλι, την προώθηση προς επίλυση των γνωστών προβλημάτων του κλάδου μας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε...
Καλουνται τα Σωματεια να προβουν σε εγγραφες ενεργειες πιεσεις προς το ΥΠ.ΠΡΟΠΟ τις οποιες θα κινοποιουν και στην ομοσπονδοια για δημοσιευση.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, αυτή την φορά, η ψυχολογική κατάσταση των αρμοδίων να είναι τέτοια που να μας ευνοήσει!!!!